Over ons

01
Vision

Hoe is dit ontstaan?

Er zit een groot verschil in het pad dat je altijd kende en het pad dat je gaat lopen!

Opleidings instituten geven je hooguit een paar praktische tips, bij studygear kijken we naar het totale plaatje. Hoe kun je beter en veel efficiënter studeren?

Om een voorbeeld te noemen, heb je wel eens een avondje achter elkaar gestudeerd en 2 weken later ben je 80% van alle stof die je gelezen hebt alweer kwijt geraakt? Je kunt het niet meer voor de ogen halen wat je allemaal gelezen hebt, en vraag je jezelf af hoe je het examen überhaupt gehaald hebt? Studygear geeft je inzicht hoe je dit kan verbeteren tot wel 100% voor een hele lange tijd! Waarom iets leren als je de basis al vergeten bent in het begin van je carrière? 

Nog een praktisch voorbeeld: als je gaat studeren, doe dit tussen 07:00 uur en 10:00 uur in de ochtend. In deze uren werken je hersenen het meest optimaal. Hou hier dan ook rekening mee, maar Studygear gaat verder, wij geven je de tools om dit op elk moment van de dag te kunnen. 8 uur achter elkaar studeren? Geen probleem, volg dan wel onze aanwijzingen hoe je je hersenen moet trainen!

02
People

Tim Schouten

Tim Schouten

Eigenaar

Tim Schouten, 44 jaar en kom uit Uden. De reden dat ik studeren voor iedereen toegankelijk wil krijgen is omdat we op diverse niveau’s in het leven te maken krijgen met problemen, of zaken die ons overkomen. Trauma’s die we verwerken en gedragsproblemen die ons leven vaak op de kop kunnen zetten. Op school was ik nooit bezig met school, ik wilde alleen maar naar huis en elk rapport ging ik met de “hakken over de sloot” naar de volgende klas. Blijkbaar was ik niet slim, moest naar speciaal onderwijs omdat mijn niveau niet toereikend genoeg was voor middelbare school. Met een IQ van 80 was er volgens mijn leraren weinig hoop voor de toekomst. Wat ging er dan mis? Gedurende mijn hele jeugd werd ik op diverse niveaus gepest, geestelijk, lichamelijk en dan hebben we het niet over de lange duur wat het heeft gedaan met emoties en opkroppen van stress, eetstoornissen, heel veel momenten van PTSS en de geestelijke stoornissen die het op de lange duur hebben veroorzaakt. 

Toen ik 32 was stortte ik compleet in. Dat bezoek uurtje naar de psycholoog werd omgezet naar een 7 jaren plan waarin de hoop van de GGZ na 2 jaar was opgegeven, en ik alles zelf moest uitzoeken. Dit heb ik gedaan, na pakweg 7 jaar er volledig op gestort te zijn geweest heb ik alle antwoorden die ik wilde voor mezelf. Ik kon er weer tegenaan! Maar dat was nog maar het begin want ik wilde dromen van vroeger waar gaan maken die ik ooit als kind had gehad. Leraar Engels is het nooit geworden, heb zelfs de 21+ toets gedaan voor 2e graad diploma te gaan halen. Voor de toets had ik 35 punten nodig, maar als je Nederlandse taal nog steeds op het niveau staat van dat van een kind.. Nee dat ga je niet redden.. Ik had er uiteindelijk 43! Huh… ben ik nou gewoon op papier niet dom? Alleen Nederlands kwam ik op 3 onderdelen 1 punt te kort. Praktisch gezien was ik dus hoogbegaafd.. Nooit wat mee gedaan op dat vlak..

03
Studygear

Hoe kwam je dan op Studygear? 

Vorig jaar, tijdens een gesprek met mijn moeder, vertelde ik haar dat die toets dus maar 1 keer per 2 jaar kon gedaan worden. Nog 2 jaar verder voor je je dromen achterna kan gaan. Zelf ben ik nog naar die school gegaan om te achterhalen waarom ik de studie niet kon doen als het alleen aan mijn Nederlands geschroefd moest worden. Nee als je al zeker 20 uur per week moet studeren en dan ook nog je Nederlands er bij moet leren vanaf het begin, dan krijg je van ons een negatief advies. Nou, toen kwam ik op het idee, studeren, dat moet toch veel korter kunnen?  Waarom krijg ik het voor elkaar om bijna de hele top 4000 van radio 10 gold uit mijn hoofd mee te zingen en krijg ik de hoofdsteden van Europa niet in mijn hoofd gestampt?? Hier klopt iets niet! Toen bedacht ik me, maar hoe heb ik dan altijd geleerd, en kan het ook veel prettiger, of sneller? Of is er een techniek die je moet beheersen om het beter of efficiënter te kunnen? 

Nou die blijken wel degelijk te bestaan. Naast dat hele concept heb ik deze technieken verbonden met mijn kennis over psychische problemen en trauma verwerking. Dit geheel heb ik samengebonden met heel veel tips en trucs waardoor ik voorheen 3 dagen bezig was en nou maar een 1,5 uur voor het complete theorie van het CBR motor rijexamen. Het blijft hangen, ik kan passages terug vertellen alsof ik het zelf geschreven heb. Zonder moeite sla ik nou dingen op waar mijn interesses liggen op het gebied van talen en zaken waar ik iets van wil leren!